top of page

Palveluni

Tarjoan taideterapiaa ja kirjallisuusterapiaa eri-ikäisille yksilöille ja erilaisille ryhmille. Taideterapiassa tarjoan mahdollisuuden paitsi perinteisempään taidetyöskentelyyn, myös sensomotoriseen, traumaorientoituneeseen työskentelyyn. Ohjaan terapia-asiakkaille tarpeen mukaan sensomotorista piirtämistä, jossa vireystilan vakauttaminen on keskiössä. Ohjaan myös kirjallisuusterapiaryhmiä ja koulutan aiheesta ammattilaisia.

Taideterapia yksilöasiakkaalle

Voit tulla yksilötaideterapiaan monesta syystä. Maksuttomalla tutustumistapaamisella pohdimme yhdessä terapian tarvetta ja kysymystä joka terapiaan on tuonut. Et tarvitse diagnoosia tullaksesi taideterapiaan, tietojasi ei myöskään kirjata virallisiin järjestelmiin, Sopiva tapaamistiheys on kerran viikossa tai joka toinen viikko. Istunnon kesto on 1h 15 min. On hyvä sopia tietystä kertamäärästä, jolloin prosessi jäsentyy ajallisena jatkumona mieleen. 

image-2.jpeg

Taideterapiaryhmät

Ohjaan tilauksesta taideterapiaryhmiä eri asiakasryhmiä varten.Yhteistyötahojen kanssa sovittuja ryhmiä ovat esimerkiksi äitien tai pakolaistaustaisten maahanmuuttajien taideterapiaryhmä tai lääkärien työnohjauksellinen taideterapiaryhmä. Ryhmällä voi olla myös kokoava teema kuten suru tai työuupumus, jolloin ryhmään voi tulla kuka tahansa jolle tuo teema on ajankohtainen. Ryhmän työskentelyn lähtökohtana voi toisaalta olla vaikkapa jokin taiteellinen elementti kuten valo/varjo tai luonnon elementit kuten vesi/tuli/maa/ilma. Olen ohjannut ryhmiä esimerkiksi teemoilla: "Ääriviivoja" tai "Naamioita".Teeman nimeäminen luo osallistujille jo etukäteen mielikuvia jotka virittävät ja johdattavat taideterapeuttiselle tutkimusmatkalle. Aina teemaa ei tarvita, vaan taidetyöskentely johdattaa kunkin osallistujan oman elämänsä tärkeiden teemojen äärelle.

Taideterapiaryhmät ovat suljettuja ryhmiä, jolloin ryhmän luottamuksellisuus on säilyy. Osallistujat haastatellaan ennen ryhmän alkua.

Useimmiten vapaan sivistystyön piirissä toteuttavat taideterapeuttiset kasvuryhmät voivat olla avoimia ryhmiä. Niihin ei haastattelua ole.

IMG-7865_edited.jpg

Kirjallisuusterapiaryhmät ja -koulutukset

Ohjaan terapeuttisen kirjoittamisen kursseja ja ryhmiä useimmiten vapaan sivistystyön piirissä. Myös yksilötaideterapiassa kirjoittaminen on usein läsnä. Toimin Kirjallisuusterapiayhdistyksen koulutuksessa kirjallisuusterapiaohjaajana ja koulutan Inartes-instituutin peruskoulutuksen kirjoittamisjaksoa. Lisätietoa kirjallisuusterapiasta https://kirjallisuusterapia.net

bottom of page