Palveluni

Tarjoan taideterapiaa yksilöille ja erilaisille ryhmille. Ohjaan myös kirjallisuusterapiaryhmiä ja koulutan aiheesta ammattilaisia.

08062013226.jpg

Taideterapia yksilöasiakkaalle

Voit tulla yksilötaideterapiaan monesta syystä. Maksuttomalla tutustumistapaamisella pohdimme yhdessä terapian tarvetta ja kysymystä joka terapiaan on tuonut. Sopiva tapaamistiheys on kerran viikossa tai joka toinen viikko. Istunnon kesto on 1h 15 min. On hyvä sopia tietystä kertamäärästä, jolloin prosessi jäsentyy ajallisena jatkumona mieleen. 

image-2.jpeg

Taideterapiaryhmät

Ohjaan tilauksesta taideterapiaryhmiä eri asiakasryhmiä varten.Yhteistyötahojen kanssa sovittuja ryhmiä ovat esimerkiksi äitien tai pakolaistaustaisten maahanmuuttajien taideterapiaryhmä tai lääkärien työnohjauksellinen taideterapiaryhmä. Ryhmällä voi olla myös kokoava teema kuten suru tai työuupumus, jolloin ryhmään voi tulla kuka tahansa jolle tuo teema on ajankohtainen. Ryhmän työskentelyn lähtökohtana voi toisaalta olla vaikkapa jokin taiteellinen elementti kuten valo/varjo tai luonnon elementit kuten vesi/tuli/maa/ilma. Olen ohjannut ryhmiä esimerkiksi seuraavilla teemoilla: "Ääriviivoja", "Liike", "Silta" tai "Naamioita".Teeman nimeäminen luo osallistujille jo etukäteen mielikuvia jotka toimivat matkaoppaina taideterapeuttiselle tutkimusmatkalle. Aina teemaa ei tarvita, vaan taidetyöskentely johdattaa kunkin osallistujan oman elämänsä tärkeiden teemojen äärelle.

Taideterapiaryhmät ovat suljettuja ryhmiä, jolloin ryhmän luottamuksellisuus on säilyy. Osallistujat haastatellaan ennen ryhmän alkua.

Useimmiten vapaan sivistystyön piirissä toteuttavat taideterapeuttiset kasvuryhmät voivat olla avoimia ryhmiä. Niihin ei haastattelua ole.

Woman writing in the notebook.jpg

Kirjallisuusterapiaryhmät ja -koulutukset

Ohjaan terapeuttisen kirjoittamisen kursseja ja ryhmiä useimmiten vapaan sivistystyön piirissä. Keväällä 2021 tarjolla on Kansalaisfoorumin verkkokurssi Voimasanoja. Toimin Kirjallisuusterapiayhdistyksen koulutuksessa kirjallisuusterapiaohjaajana ja koulutan Inartes-instituutin peruskoulutuksen kirjoittamisjaksoa. Lisätietoa kirjallisuusterapiasta https://kirjallisuusterapia.net