top of page

Ryhmät keväällä 2023

IMG_1416_edited.jpg

Taide- ja kirjallisuusterapeuttiset etäkurssit Helsingin ja Espoon työväenopistoissa 

 Kuva, paperi, sanat kolmen tapaamisen lyhytkurssi tammikuussa 12.-15.1. to 17-20.15, la-su 10 - 13.15 

ilmonetissä: https://ilmonet.fi/course/H232348

Polkuja paperilla kahdeksan maanantai-illan kurssi 16.1.-13.3. 17-20.15  https://ilmonet.fi/course/E231257

 

Taideterapiaryhmä uupuneille

24.1.-15.3.2023 Punavuoressa

Ryhmä sopii sinulle joka tunnistat itsesi uupuneeksi elämäntilanteesi tai muun kuormituksen vuoksi ja huomaat vaativasi itseltäsi samalla paljon. Taideterapiaryhmässä etsitään keinoja hellittää liiasta ankaruudesta ja löydetään tapoja työstää sisäistä vaativuutta.

Taidetyöskentely on monitaiteista; kuvallisen työskentelyn lisäksi hyödynnämme kirjoittamista, liikkumista ja musiikkia. Ryhmässä keskustellen kokemuksia jäsennetään arjen tueksi. Kaikki työskentely tapahtuu matalalla kynnyksellä. Kuva tai teksti lopputuloksena ei aina ole pääosassa, vaan tärkeämmäksi voi muodostua matka joka tekstin tai kuvan luokse vei. Taideterapiatyöskentelyn prosessi ja ryhmässä jakaminen tuovat ymmärrystä omaan sisäiseen maailmaan ja armollisuutta omaa tilannetta ja vaativuutta kohtaan. Tämä avaa toivon näköaloja.

Ryhmään osallistuminen ei edellytä taiteellista osaamista tai kokemusta, eikä taidetöitä arvioida tai arvostella taiteellisin kriteerein.

Sitoutuminen kaikille tapaamiskerroille on suotavaa ja edistää koko ryhmän terapeuttisia tavoitteita.

Ryhmään mahtuu 6 osallistujaa. Haastattelen osallistujat tammikuun alussa, mutta voit ottaa minuun yhteyttä hyvissä ajoin ennen tammikuuta mikäli kiinnostuit. Ryhmä toteutuu jos minimiosallistujamäärä täyttyy.

 

Taideterapia on ilmaisun eri tasoja integroiva terapiamuoto, jossa kokemuksellinen ja kognitiivinen työskentely yhdistyvät vaikuttavalla tavalla. Taideterapia ei ole Kelan hyväksymää kuntoutuspsykoterapiaa.

Aikataulu:

Ryhmä kokoontuu Punavuoressa (Punavuorenkatu 16 c) kahdeksan kertaa, keskiviikkoisin sekä yhtenä lauantaina, jolloin on pidempi taidetyöskentelypäivä.

 keskiviikkoisin klo 17-19.30:

     24.1., 1.2., 8.2, 15.2., (ei hiihtolomaviikolla) 1.3., 8.3. ja 15.3.

 lauantaina 19.2. klo 10.00-15.00.

Hinta 280,00 eur (sis.alv 24%). Ryhmän voi maksaa kahdessa erässä. Ensimmäinen maksu ennen ryhmän alkua.

Tiedustelut creastinas@gmail.com

image-2.jpeg

Syksyllä 2022 ohjaan maahanmuuttajataustaisille aikuisille taideterapeuttista ryhmää Stadin osaamiskeskuksessa ja Kansalaisfoorumissa. 

Tarjoan taide- ja kirjallisuusterapeuttista ryhmänohjausta myös tilauksesta erilaisiin tarpeisiin. Ryhmä voi olla tiivis intensiiviviikonloppu tai pidempikestoinen prosessi. Pienemmän ryhmän, 6-8 hengen, ohjaamiseen soveltuu oma työtilani Punavuoressa.

bottom of page